Forsiden Fevik Grimstad Skjærgårdsparken Aktiviteter i skjærgården Attraksjoner
BAGATELL CAMPING - En perle på Sørlandet


Bagatell Camping

4870 Fevik

Tlf: 37 04 74 67

Telefaks: 37 04 74 25

Adkomst: Følg riksvei 420 mellom Grimstad og Arendal

Beliggenhet: Langs havkanten i Fevik-buktaSide 1 Side 2

ATTRAKSJONER

Kristiansand Dyrepark - www.dyreparken.com

Kun 40 minutters kjøring fra Fevik.

Agder Teater- Fjæreheia, Steinbruddet i Grimstad

Det gamle steinbruddet for den karakteristiske røde fjæregranitten har siden 1993 vært skueplass for både Ibsens dramatikk og moderne rockemusikaler. Agder Teater kjøpte steinbruddet i 1995, og sommeren 1996 sto et nytt tribuneanlegg med 1000 sitteplasser ferdig. Steibruddet er en unik utendørs scene med meget god akustikk, og ligger ca 2km fra Fjære kirke. Til forestillingene benytter publikum parkeringsplassen ved kirken, og spaserer 20 min. opp til bruddet.

Opplysninger om spilleplan kontakt Agder Teater, pb 582, 4665 Kristiansand, Tlf 38 12 28 88/fax 38 12 38 80, e-mail: adm@agderteater.no, www.agderteater.no

Kunst/Kunsthåndverk

Løddesøl Gård - Butikk & Gallericafè, Tlf: 37 01 22 62, fax: 37 09 35 18

Homborsund Fyr

Til Homborsund fyr kommer man med båt. Her kan man overnatte, hygge seg ved utegrillene om kvelden, fiske med stang og oppleve stemingen på fyrstastasjonen. I skoleferien er det verter stasjonert her ute, og det er "åpent hus". For evt. båttransport kan vertene kontaktes. Fyret kan også leies ellers i året. Kontakt Grimstad Turistkontor, tlf: 37 04 40 41.

Knut Hamsuns ruslespor

Det finnes mange spor etter Knut Hamsun i Grimstad. Noen a vdet har vi kalt ruslespor-stier og steder hvor vi fremdeles kan følge i dikterens fotefar.

Sommeren 1945 satt Hamsun i arrest på Grimstad sykehus og på Landvik gamlehjem, mens han venter på å blis tilt for retten fordi han forsvarte Hitler og det storgermanske riket under andre verdenskrig. I sin siste bok, Paa gjemgrodde Stier, beskriver han sine spaserturer i omegnen.

De to første ruslesporene; Brevkortet og Edens Have, sto ferdig skiltet og merket sommeren 2002. Begge har en lengde på ca. 1 km og starter fra Grimstad Gamle Sykehus på Frivoll. Langs ruten vil du finne sitater fra Paa gjengrodde Stier, hvor dikteren beskriver hva han tenkte og så mens han gikk der. Det er utarbeidet informasjonsbrosjyrer for ruslesporene. Du får dem på turistkontoret.

Dømmesmoen

Gammelt kulturlandskap rikt på fornminner (ca 60 graver datert 600-200 f.Kr.). De vakre parkområdene er bygget opp omkring Dammen, et naturlig oppkomme som tidligere var vannforskyning til Grimstad by. Fra Dammen brer parken seg mykt om bygninger og veier, for så å gli over i skog og dyrket mark. Idèelt for turgåing. Tidligere Statens Gartnerskole, nå avdeling av Høgskolen i Agder, og et senter innen en av Grimstads største kultur-tradisjoner: Jord og hagebruk.

Norsk Hagebruksmuseum på Dømmesmoen

Fra våre utstillinger innendørs kan nevnes gamle gjenstander fra gartneri og gårdsbruk. Fuhr Vinkjeller, Grimstad Frøs butikk og kontor, birøkt og geologien i kommunen. I skogen bak museet er arboret på 360 dekar under utvikling, og her er det merkede stier. På den andre siden av veien ligger den store velstelte parken og her blomstrer det fra vår til høst. Spesielt de over 100 rosesortene er et syn. Sammen med staudebedene ligger Ibsens Urtehave med medisinplanter fra den gang Ibsen arbeidet på apoteket i Grimstad. I sommersesongen er det åpent hver dag, vår og høst bare i helgene. Vi har cafè og noe salg av lokalproduserte varer. Birger Beislands samlinger på Berge Gård kan besøkes etter avtale. Se link på www.grismtad.net.Kristiansand Dyrepark

Agder Teater

Kunst/Kunsthåndverk

Homborsund Fyr

Knut Hamsuns ruslespor

Dømmesmoen

Norsk Hagebruksmuseum på Dømmesmoen


© 2004 Bagatell Camping. * Webdesign: www.layart.com